Hiawatha biedt opvang op zeer flexibele tijden. Dit houdt in dat in overleg eigenlijk alles mogelijk is. Tevens is het voor mij geen probleem om uw kind langer dan in eerste instantie afgesproken, op te vangen, als u bijvoorbeeld moet overwerken of in de file staat. Het is mogelijk om uw kind tijdens het avondeten te laten mee-eten en alvast door mij in bad te laten doen. In overleg bied ik avond en nachtopvang.

De kinderen die door mij worden opgevangen krijgen ieder een schriftje waar ik per dag in schrijf hoe de dag van uw kind is verlopen. Tevens is er voor ieder kind een mandje aanwezig waar de persoonlijke bezittingen in kunnen worden opgeborgen, zoals speen, knuffel en extra kleding, zodat u als ouder niet iedere dag met een tas vol spullen naar het opvangadres hoeft te komen.

Wij wonen in een kindvriendelijke wijk met aan de voorzijde een plantsoen met gras (geen doorgaande weg) waar de kinderen onder toezicht heerlijk kunnen spelen en aan de achterzijde een grote kindvriendelijke achtertuin met daarin twee schommels, een zandbak en in de zomer een zwembadje. Er zijn voldoende fietsjes en steppen aanwezig. Achter de tuin ligt een besloten pleintje met speeltoestellen.

Bij opvang Hiawatha wordt aandacht geschonken aan verjaardagen, feestdagen, sinterklaas etc. Hierbij kunt u denken
aan iets knutselen, bakken, spelletjes doen. In overleg met de ouders wordt bij Haiwatha een aantal
keren per jaar een uitstapje gehouden naar bijv. een dierentuin, kinderboerderij of speeltuin.